KAKO PRAVILNO IZMERITI PANELE

 

Panel zavese idealne su za prekrivanje većih staklenih površina ili za pregradu prostorija. Panel mehanizam jednostavan je za montiranje a sastoji se od šine koja može imati 2 do 5 kanala i panel traka koje klizaju po šinama.Panel trake se izradjuju u širinama od 50cm do 100cm.Mogu se montirati na plafon ili zid. U tri jednostavna koraka pokazaćemo vam kako da pravilno izmerite ukoliko želite svoj prostor da oplemenite baš ovim zavesama.

 

Prvi Korak A

Prvo izmerite širinu otvora koji želite da vaši paneli prekriju. Koristite običan metalni metar. Ne morate meriti na tri mesta jer se panel šina montira uvek duža od samog otvora. Više o tome u koraku 3.

Ovo pravilo ne važi samo u slučaju ako panelima želite da pregradite prostoriju,tada se uzima tačna širina.

 

merenje panel zavese

Drugi korak B

Drugi korak je odredjivanje visine panela. Ako se montiraju iznad prozora paneli se pustaju 5cm ispod prozorskog štoka ili za vrata,visina panela najčešće ide na 3cm iznad poda.Visina se meri od tačke na koju želite da fiksirate šinu. Mi preporučujemo da uvek montirate na plafon ali naravno da postoji i opcija kačenja na zid,

izmeri panele

Treći Korak C

Treći korak jako je bitan. Pošto su paneli tip zavesa koji se pomeraju na levu ili desnu stranu, kako bi pustili dovoljno svetlosti jako je bitno da se šina poruči veća minimum 50cm u odnosu na izmerenu širinu u prvom koraku A. Ako je izmerena širina u prvom koraku 200cm šinu koju morate da poručite mora da bude minimum 250cm ukoliko želite da imate pun dotok svetlosti. 

kako da izmerim zavese

Panel trake

Kao što smo napomenulu gore panel trake mogu biti širine od 50cm pa do 100cm. Na jednu šinu u zavisnosti od njene širine maksimalno je postaviti 6-8 traka. Izbor širine traka je na vama samo morate uzeti u obzir da se trake kako bi pokrile ceo otvor moraju preklapati po 2-3cm jedna sa drugom. Navešćemo primer: 

ŠIRINA OTVORA 250cm

može se kombinovati : šina 3 kanala ili šina 4 kanala 

*Na šinu od 4 kanala možete postaviti 4 panela od 70cm – oni ce u otvorenoj varijanti pokriti površinu od 260cm što u našem primeru pokriva ceo otvor. Stim što bi preporuka bila da šina bude minimum 320cm.

*Na šinu od 3 kanala možemo postaviti 3 panel trake širine 90cm i tako opet pokriti površinu od 260-270cm što opet prekriva ceo naš otvor.Stim što bi preporuka bila da šina bude minimum 340cm. 

Panel zavese
Posetite nas na adresi

Bulevar Kralja Aleksandra 311

Beograd, 11000

Srbija

Kontakt

(381) 65 280-1188

(381) 11 241-0751

zavesesnovi@gmail.com

Radno vreme salona

Pon-Pet : 10h – 19h

Sub: 10h – 14h

Ned: ne radi