UPUTSTVO ZA PRAVILNO MERENJE EKO VENECIJANERA

KAKO PRAVILNO IZMERITI AKO POSTAVLJATE EKO DRVENE VENECIJANERE

Eko drveni venecijaneri mogu se montirati unutar prozorskog okvira(unutar štoka) ili van prozorskog okvira (izvan štoka na zid ili plafon). Sve što vam je potrebno kako bi pravilno izmerili su olovka i papir. Daćemo vam instrukcije kako da pravilno izmerite ukoloko želite da svoj prostor oplemenite eko venecijanerim. Rade se u širinama traka od 25mm i 50mm.

POSTAVLJANJE UNUTAR OKVIRA PROZORA/VRATA

Izmerite širinu

Prvo izmerite širinu unutrašnjeg dela okvira. Koristite običan metalni metar. Izmerite širinu na 3 pozicije: skorz gore, na sredini i skroz dole. Dešava se da širine nisu uvek identične na svakoj poziciji. Na papir upisujete najmanju izmerenu širinu. 

Izmerite visinu

Drugi korak je odredjivanje visine. Visinu merite od gornjeg unutrašnjeg dela okvira prozora.Takodje visinu ćete izmeriti na tri pozicije kako bi proverili da se negde ne razlikuje malo. Na papir upisujete najkracu dobijenu meru.

Finalni izgled

Ako dobro sve premerite finalni izgled eko drvenih venecijanera izgledaće kao na slici dole. Jako je bitno ako montirate unutar otvora da imate dovoljno prostora za ceo mehanizam kako bi nesmetano mogli da otvarate prozor/vrata. Minimum 15cm je potrebno da ima od gornje ivice prozora do vrha otvora.

POSTAVLJANJE VAN OKVIRA  PROZORA/VRAT

Izmerite širinu

Prvo izmerite širinu prozora/vrata. Korisitite običan metalni metar. Izmerite na tri pozicije. Na najveću dobijenu širinu dodajete minimum 5cm kako bi venecijaner kompletno pokrio ceo otvor.  

Izmerite visinu

Visinu merite od mesta gde želite da se nalazi mehanizam(plafon ili zid) sve do prozorskog štoka i na tu dužinu dodajete 3 do 5cm kako bi venecijaner prešao ispod štok. 

Finalni izgled

Ako dobro sve premerite finalni izgled eko drvenih venecijanera izgledaće kao na slici dole.

 

 

Naši saveti u vezi mere i montaže

 

 

– Preporučujemo da svaki otvor ponaosob premerite iako vam deluju isti, desava se da su otstupanja samo par cm.

– Vodite računa da uvek prvo upišete širinu pa visinu , i da ih pri upisivanju ne zamenite.

– Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nekih specifičnih situacija kontaktirajte nas , naša ekipa će vam pomoći i dati najbolji predlog za vaš prostor.

 

Posetite nas na adresi

Bulevar Kralja Aleksandra 311

Beograd, 11000

Srbija

Kontakt

(381) 65 280-1188

(381) 11 241-0751

zavesesnovi@gmail.com

Radno vreme salona

Pon-Pet : 10h – 19h

Sub: 10h – 14h

Ned: ne radi