UPUTSTVO ZA PRAVILNO MERENJE ZAVESA I DRAPERIJA

 

Za sve tipove klasičnh zavesa i draperija pravilo za merenje je isto meri se “širina x visina” . Širina zavese se najčešće uzima dva do tri puta više  u odnosu na širinu garnišne.Postoji par pravila kako se meri u zavisnosti koliko zelite da meterijal bude gust i do koje visine da pada. Ove tri varijante su najčešće:

Zavesa do štoka prozora

Izmerite visinu od donjeg dela vaše zidne ili plafonske garnišne do štoka prozora , i odbite 2cm ( standard) a širinu materijala za zavese ćete naručiti tako što ćete širinu vaše garnišne pomnožiti sa dva (standard) ili dvaipo puta ako je materijal zavese  tanji.

izmeri zavese

Zavese do radijatora

Izmerite visinu od donjeg dela vaše zidne ili plafonske garnišne do vašeg radijatora , i odbite 3cm ( standard) a širinu potrebnog materijala za zavese ćete naručiti tako što ćete širinu vaše garnišne pomnožiti sa dva (standard) ili dvaipo puta ukoliko je materijal tkanine tanji.

zavesa do radijatora

Zavese do poda

Izmerite visinu od donjeg dela vaše zidne ili plafonske garnišne do poda , i odbite 2cm ( standard) a širinu materijala koji je potreban za zavese ćete naručiti tako što ćete širinu vaše garnišne pomnožiti sa dva (standard) ili dvaipo puta ako je materijal tkanine tanji.

izmeri zavese

NAPOMENA KOD KUPOVANJA MATERIJALA ZAVESA I DRAPERIJA – U zavisnosti kakvu traku postavljate na zavesu može doći do malog odstupanja u visini, Pa ćemo vam iz tog razloga dati jos par saveta kako da vam visina bude idealna u zavisnosti koju garnisnu postavljate.Zato  obratite pažnju ako želite da zavesa ispadne savršeno. 

 

Klasična traka

Ukoliko želite da vašu zavesu nabirate klasičnom trakom , a imate plafonsku garnišnu , meru visine ćete uzimati od gornjeg dela vaše garnišne (plafona) do visine do koje želite da vam zavesa pada i odbićete 3cm (širina garnišne&visina klizača)

trake za zavese

Traka na krugove

Ukoliko želite talasast oblik zavese traka na krugove je idealna izbor. Pošto se ovaj tip trake kači samo na zidne garnišne popularne oklagije mere za visinu dobijate ako merite od gornjeg vrha garnišne do visine do koje želite da zavesa pada. 

zavese i trake za zavese

Krug klizači

Za ovaj tip kačenja visinu merite od donjeg dela vaše zidne garnišne do visine na koju želite zavesa da pada. Na tu dobijenu visinu odbijate 1 do 2cm u zavisnosti koliki su klizaci koje ste dobili uz garnišnu. Ukoliko imate nekih nedoumica slobodno nas kontaktirajte.

Naši saveti u vezi mere i montaže

 

 

–  Nakon sto izmerite sirinu garnisne i izračunate koliko vam je materijala potrebno za širinu zavese , obratite pažnju jer tačna visina često zavisi od trake i sistema kačenja za koji se opredelite. 

– Vodite računa da uvek prvo upišete širinu pa visinu , i da ih pri upisivanju ne zamenite.

– Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nekih specifičnih situacija kontaktirajte nas , naša ekipa će vam pomoći i dati najbolji predlog za vaš prostor.

 

zavese i draperije
Posetite nas na adresi

Bulevar Kralja Aleksandra 311

Beograd, 11000

Srbija

Kontakt

(381) 65 280-1188

(381) 11 241-0751

zavesesnovi@gmail.com

Radno vreme salona

Pon-Pet : 10h – 19h

Sub: 10h – 14h

Ned: ne radi