Instrukcije za merenje rolo zavesa u najčešćim situacijama u prostoru

Pokušaćemo da vam  objasnimo kako da pravilno premerite kada imate vise otvora u prostoru,a kroz primere prikažemo koje su to najčešće situacije u prostoru kao i koje mogućnosti  imate pri kupovini i uklapanju zavesa – rolo mehanizama (rolo , zebra , duple rolo zavese)

pravilno merenje zavesa

TROKRILNI PROZOR - POSTAVLJANJE ROLO MEHANIZAMA UNUTAR OTVORA

Ukoliko se odlučite da postavljate neki od rolo mehanizama (rolo , zebra ili duple rolo zavese) unutar vašeg prozorskog otvora na slici gore mozete videti kako i šta treba izmeriti da bi se svi mehanizmi savršeno uklopili.

Unutrašnjost prozorskog otvora je 180cm a svako krilo je 60cm. Znači ukoliko želite da na svako prozorsko krilo postavljate po jedan mehanizam (time dobijate mogućnost da kad otvarate jedno krilo ostale zavese mogu da budu spuštene) svaki mehanizam će morati da bude 60cm širine. širina platna koja pokriva staklo je 57cm za svaki mehanizam što je dovoljno da se prekrije kompletno staklo prozora.

NAPOMENA : Iako su mehanizmi jedan do drugog izmedju platana postoji prazan prostor od neka 3cm (kao na slici gore)

pravilno merenje zavesa

TROKRILNI PROZOR - POSTAVLJANJE ROLO MEHANIZAMA VAN OTVORA

Ukoliko se odlučite da postavljate neki od rolo mehanizama (rolo , zebra ili duple rolo zavese) van  prozorskog otvora na zid ili plafon , na slici gore mozete videti kako i šta treba izmeriti da bi se svi mehanizmi savršeno uklopili.

Širina prozorskog otvora je 180cm ali pošto želimo da prekrijemo komplet otvor , dodajemo po 10cm sa obe strane otvora.Time dobijamo komplet širimu od 200cm.

Na prvi i poslednji mehanizam dodajemo po 10cm samo za jednu stranu.Time dobijamo da su nam potrebna dva mehanizma širine 70cm i jedan mehanizam(ovaj u sredini) od 60cm. 

NAPOMENA : Iako su mehanizmi jedan do drugog izmedju platana postoji prazan prostor od neka 3cm (kao na slici gore)

MERENJE KOD PROZORA SA VIŠE KRILA

Pokazacemo vam kroz primer trokrilnog prozora , koje sve kombinacije mozete da napravite i kako svaka varijanta izgleda. Svako krilo prozora je 60cm u našem primeru , dok je otvor koji treba da pokrijemo 180cm . 

Želimo da napomenemo da se primer odnosi za montažu mehanizama koji se montiraju VAN PROZORSKOG OKNA/OTVORA, znaci iznad prozora ili vrata. Kroz ove primere ćete videti mogućnost kombinatorike broja mehanizama u zavisnosti od širine otvora i broja pojedninačnih prozora-vrata.

U nasem prvom primeru želimo da na kompletan prozor postavimo jedan mehanizam.  Kako da to pravilno uradite pogledajte u našem primeru :

 

kako pravilno da izmerite zavese

Kao što vidite na slici ukoliko je otvor prozora 180cm , da bi nasa zavesa pokrila ceo otvor mehanizam koji treba da poručite trebalo bi da bude 200cm.

Sad kad znate kako da pravilno izmerite poručite vaše zavese online OVDE.

 

U nasem drugom primeru želimo da na kompletan prozor postavimo dva mehanizama(mozda najčešći izbor). Jedan mehanizam se najčešće montira za prozor koji se česće otvara , a drugi mehanizam montiramo tako da pokrije druga dva krila prozora  Kako da to pravilno uradite pogledajte u našem primeru :

montaza zebra zavesa

Kao što vidite na slici ukoliko je otvor prozora 180cm , da bi nasa zavesa pokrila ceo otvor dva mehanizma koji treba da poručite trebalo bi da budu :

LEVI sirine 70cm

DESNI sirine 130cm 

Sad kad znate kako da pravilno izmerite poručite vaše zavese online OVDE.

U nasem trecem primeru želimo da na kompletan prozor postavimo tri mehanizama. Po jedan mehanizam na svako krilo prozora. Kako da to pravilno uradite pogledajte u našem primeru :

montaza rolo zavesa na prozor

 

Kao što vidite na slici ukoliko je otvor prozora 180cm , da bi nasa zavesa pokrila ceo otvor , mehanizmi koje treba da poručite trebalo bi da budu :

LEVI širine 70cm

SREDNJI širine 60cm

DESNI širine 70cm

Sad kad znate kako da pravilno izmerite poručite vaše zavese online OVDE.

U nasem poslednjem primeru želimo da vam damo primer kako da premerite mehanizme(za rolo-zebra ili duple rolo zavese) kad je pored balkonskih vrata jedan ili dupli prozor. 

pravilno merenje zavesa

 

Kao što vidite na slici sirina vrata je 70cm a svako prozorsko krilo je 60cm.U ovom slučaju imamo 2 opcije kod poručivanja zavesa.

PRIMER 1:

Postavljamo 2 mehanizma (zavese), jedan mehanizam za vrata a drugi mehanizam za oba prozora. Mere tih mehanizama trebaju biti :

LEVI ZA PROZORE širine 130cm

DESNI ZA VRATA širine 80cm

PRIMER 2:

Postavljamo 3 mehanizma(zavese) , na svako krilo po jedan. Mere tih mehanizama trebaju biti : 

LEVI ZA PROZOR širine 70cm 

DESNI PROZOR širine 60cm 

BALKONSKA VRATA širine 80cm

Sad kad znate kako da pravilno izmerite poručite vaše zavese online OVDE.