UPUTSTVO ZA MERENJE ROLO ZAVESA

BILO DA POSTAVLJATE ROLO, ZEBRA ILI DUPLE ROLO ZAVESE PRINCIP MERENJA JE ISTI.

Merenje zaista nije komplikovano, i sigurni smo da nećete imati problema. Sve što vam je potrebno su metar , papir i olovka.
U zavisnosti gde želite da montirate mehanizme uzimanje mera se razlikuje. U ponudi imamo dve opcije mehanizama : CLASSIC i MINI mehanizme. Dole u tekstu objasnićemo vam koja je razlika i kako da pravilno izmerite bilo da montirate CLASSIC ili MINI mehanizam na vaš prozor.

CLASSIC ROLO  MEHANIZMI

Ova vrsta mehanizama se iznad otvora na zid ili plafon a može se u zavisnosti od situacije postaviti unutar okvira vaših prozora ili vrata . Pokazaćemo vam kako da  pravilno izmerite kako bi se mehanizam savršeno uklopio. Ispratite naše uputstvo i budite sigurni da ste pravilno izmerili.

KAKO IZMERITI CLASSIC MEHANIZAM KOJI MONTIRAMO IZNAD PROZORA ili VRATA

Merimo širinu i visinu

Merimo širinu prozora/vrata na minimum dve pozicije. Veću širinu zapišite na papir.U zavisnosti od slobodnog prostora sa strane otvora dodajete minimum po 5cm sa obe strane.Visinu merimo od mesta gde želimo da montiramo mehanizam sve do donjeg dela prozora ili vrata . Na tu meru dodajemo minimum 20cm . Preporuka je da se mehanizam montira minimum 10cm iznad prozora/vrata.
kako meriti zebra zavese

Beležimo dimenzije

Zapišite izmerenu širinu i visinu. Vodite računa da pri upisivanju ne zamenite mesta širini i visini (skinite ovde naš papir za merenje). Sad kada imate mere otvora koji želite da pokrijete dodajte potrebne santimetre kako bi se vaša zavesa savršeno uklopila. Po standardu se dodaje po 5cm na širinu sa obe strane(pod uslovom da imate mesta sa obe strane), dok se na visinu dodaje 20cm minimum.
izmerite pravilno zavese

Finalni izgled

Ako dobro sve premerite finalni izgled vaših zavesa izgledaće kao na slici dole. Kao što smo napomenuli svi rolo mehanizmi imaju isti sistem merenja pa će ovakav mehanizam prekriti kompletan otvor .

 

 

 

izmeri pravilno zebra zavese

KAKO IZMERITI CLASSIC MEHANIZAM KOJI MONTIRAMO UNUTAR OKVIRA PROZORA ili VRATA

Merimo širinu i visinu

Merimo širinu prozora/vrata na minimum dve pozicije, skroz pri vrhu drugu pri dnu otvora. Zapisujete manju meru. Visinu takodje merimo na dve pozicije minimum.Kod visine zapisujete najveću meru. NAPOMENA! Kod montaže unutar otvora ako prozor/vrata unutar otvora nisu fiksni morate imati minimum 12cm prostora od gornje ivice do prozora koji se otvara kako bi nesmetano mogli da otvarate prozor/vrata a da mehanizam ne smeta
kako se mere zavese

Beležimo dimenzije

Zapišite izmerenu širinu i visinu. Za širinu upisujete najmanju dimenziju dok visinu upisujete najveću izmerenu dimenziju. Vodite računa da pri upisivanju ne zamenite mesta (skinite ovde naš papir za merenje). Prava mera mehanizma za vašu rolo zavesu je najmanja izmerena širina , a na visinu dodajete 20cm.

kako pravilo izmeriti

Finalni izgled

Ako dobro sve premerite finalni izgled vaših zavesa izgledaće kao na slici dole. Kao što smo napomenuli svi rolo mehanizmi imaju isti sistem merenja pa će ovakav mehanizam prekriti kompletan otvor .

 

 

montaza unutar otvora zebra zavese
*VAŽNA NAPOMENA – kod montaze mehanizama unutar otvora gde se prozori/vrata otvaraju  (nisu fixni) mora da postoji minimum 12cm prostora iznad gornje ivice prozora/vrata koji se otvaraju. Pogledajte na slici pored.
rolo zavese

MINI ROLO MEHANIZMI / EASY FIX

Mini mehanizmi se montiraju direktno na prozor/vrata. Kod PVC i Aluminijum stolarije moguće ih je montirati  bez bušenja EASY-FIX MONTAŽA. Potrebno je izmeriti samo mere staklenih površina. Na primeru koji smo dali ,na dvokrilni prozor ukoliko se odlučite za mini mehanizme moraćete ih staviti 2 komada.  A kako da izmerimo?

Merimo širinu i visinu

Merimo širinu stakla na jednom krilu prozora/vrata na minimum dve pozicije. Šira dimenzija se upisuje (mada je uglavnom ista). Na upisanu širinu dodajemo 5cm do 7cm kako bi mehanizam kompletno pokrio vašu staklenu površinu. Visinu takodje merimo na dve pozicije , na izmerenu visinu dodajemo 20cm.
mini mehanizam zavese

Beležimo dimenzije

Zapišite izmerenu širinu i visinu.Povedite računa da pri upisivanju ne zamenite mesta širini i visini. Sad kad imate mere staklene površine dodajte 5-7cm izmerenoj širini i spo standardu koji smo spominjali ranije 20cm više za visinu.
mini mehanizmi pravilno merenje zavesa

Finalni izgled

Ako dobro sve premerite finalni izgled vaših zavesa izgledaće kao na slici dole. Kao što smo napomenuli svi rolo mehanizmi imaju isti sistem merenja pa će ovakav mehanizam prekriti kompletan otvor .
mini mehanizmi

Naši saveti u vezi mere i montaže

⇒  Preporučujemo da svaki otvor ponaosob premerite iako vam deluju isti, desava se da su odstupanja minimalna ali mogu napraviti problem, pogotovo ako montirate mehanizam unutar otvora. POGLEDAJTE NAJČEŠĆE SITUACIJE U PROSTORIMA I KAKO PRAVILNO IZMERITI I KOJE OPCIJE IMATE.

⇒  Vodite računa da uvek prvo upišete širinu pa visinu , i da ih pri upisivanju ne zamenite.

⇒  Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nekih specifičnih situacija kontaktirajte nas , naša ekipa će vam pomoći i dati najbolji predlog za vaš prostor.

Posetite nas na adresi

Bulevar Kralja Aleksandra 311

Beograd, 11000

Srbija

Kontakt

(381) 65 280-1188

(381) 11 241-0751

zavesesnovi@gmail.com

Radno vreme salona

Pon-Pet : 10h – 19h

Sub: 10h – 14h

Ned: ne radi